info@fysiotherapieottevanger.nl | 0622114500

Opening time

  • Monday 9.00 - 17.00
  • Tuesday 9.00 - 17.00
  • Wednesday 9.00 - 17.00
  • Thursday 9.00 - 17.00
  • Friday 9.00 - 17.00
  • Saturday Gesloten
  • Sunday Gesloten


Book Online

* Please Fill Required Fields *
Oudedijk 139-B, 3061 AA Rotterdam – Kralingen
Burgemeester Vogelaarsingel 3, 2912 BB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon: 0622114500
E-mail: info@fysiotherapieottevanger.nl
Web: www.fysiotherapieottevanger.nl

Fysiotherapie

Fysiotherapie houdt zich bezig met deskundigheid op gebied van bewegen. Een fysiotherapeut behandelt mensen die in het dagelijkse leven belemmerd worden bij het bewegen. Het gaat dan vaak om klachten die zijn opgedaan tijdens werk of sporten, maar uiteraard zijn trauma’s, ziektebeelden of ongelukken en simpelweg ouder worden hier helaas ook onderdeel van. Het doel is zo snel mogelijk resultaat te behalen en dat begint bij de anamnese om de klacht en u als persoon in kaart te brengen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld, waarbij er in kaart wordt gebracht wat u voor ogen heeft en wil bereiken met de therapie. Daarna wordt er gestart met behandelen.

Voor de fysiotherapeut heeft u geen verwijsbrief van uw huisarts nodig. U kunt direct met mij een afspraak maken. Bij twijfel kan het uiteraard wel voorkomen dat ik u doorverwijs naar uw huisarts.

De titel fysiotherapeut is wettelijk beschermd. Wie de officiële studie heeft afgerond, aan alle basiseisen voldoet en staat ingeschreven in het BIG-register van de overheid, mag zelfstandig patiënten behandelen als fysiotherapeut.

Om de kwaliteit van fysiotherapie nog verder te stimuleren is het Centraal Kwaliteitsregister Fysiotherapie (CKR) in het leven geroepen door de beroepsorganisatie Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF). Wie aan alle kwaliteitseisen voor behandeling, praktijkervaring, (bij)scholing en vakoverleg voldoet en werkt volgens de KNGF-richtlijnen, mag zich in het CKR inschrijven.

Uiteraard ben ik lid bij het KNGF, ben ik BIG geregistreerd en sta ik ingeschreven in het Centraal Kwaliteitsregister.

 

Wanneer fysiotherapie?
Leven is bewegen, maar wat doe je als het bewegen niet meer vanzelfsprekend is en pijn de overhand neemt? Waardoor je niet meer naar je werk kunt, je favoriete sport niet meer kan uitoefenen, je sociale leven beperkt wordt. Dat kan een moment zijn een fysiotherapeut te benaderen.

De meest voorkomende klachten/aandoeningen waarmee je naar een fysiotherapeut gaat zijn:

– Nek (nekhernia, whiplash)
– Schouder (frozen shoulder, slijmbeurs ontsteking)
– Elleboog (tenniselleboog, golferselleboog)
– Pols (breuk, kneuzing)
– Rug (pijnklachten tussen de schouderbladen, spit, ischias, hernia)
– Heup (slijtage,  slijmbeursontsteking)
– Knie (meniscus, bandletsel, knieschijf)
– Enkel (verzwikking)

Ook na een operatie kan een fysiotherapeut een belangrijke rol spelen bijvoorbeeld revalidatie na een totale knie prothese, totale heupprothese, voorste kruisband reconstructie, menisectomie, hernia operatie etc. is de fysiotherapeut de specialist in bewegen. Hiernaast begeleid de fysiotherapeut ook mensen met chronische aandoeningen hierbij kun je denken aan: Multipele Sclerose, Parkinson, Rheumatoide arthritis, CVA, Amputatie, Claudication intermittens etc.

Ook emotionele klachten kunt u laten behandelen. Emoties veroorzaken vaak blokkades in uw lichaam waarvan u zich niet altijd bewust hoeft te zijn.

Vanaf 1 januari 2006 is de fysiotherapeut voor iedereen vrij toegankelijk, hiermee wordt bedoeld dat je ook zonder verwijzing van een huisarts of specialist bij een fysiotherapeut terecht kunt. Met en zonder verwijzing worden de behandelingen vergoed. (afhankelijk van uw aanvullende verzekering) Voor orthopedische klachten waar specifieke oefentherapie in revalidatie voor is vereist adviseer ik u naar een collega te gaan die hiervoor de middelen en ruimte heeft. Ik beschik niet over een oefenzaal en oefenmaterialen.