info@fysiotherapieottevanger.nl | 0622114500

Opening time

  • Monday 9.00 - 17.00
  • Tuesday 9.00 - 17.00
  • Wednesday 9.00 - 17.00
  • Thursday 9.00 - 17.00
  • Friday 9.00 - 17.00
  • Saturday Gesloten
  • Sunday Gesloten


Book Online

* Please Fill Required Fields *
Oudedijk 139-B, 3061 AA Rotterdam – Kralingen
Burgemeester Vogelaarsingel 3, 2912 BB Nieuwerkerk aan den IJssel
Telefoon: 0622114500
E-mail: info@fysiotherapieottevanger.nl
Web: www.fysiotherapieottevanger.nl

Sportmassage

Sportmassage is dé manier om je lichaam (spieren) in een goede conditie te houden. Het vermindert de pijn en bespoedigt het herstel. Ben je een fanatiek sporter dan is een regelmatige sportmassage een aanrader. Dat kan voor of na een training of wedstrijd, maar ook in de hersteltijd is een sportmassage toepasbaar. Door middel van een goed uitgevoerde sportmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden met als doel om de spieren te laten ontspannen. Hertstel wordt bevorderd, spierpijn en vermoeidheid verminderd en ontstekingsreacties bij overbelasting worden voorkomen.

Wanneer spieren in goede conditie en soepel gehouden worden, zal dit de sportprestaties verbeteren. Daarnaast zorgt het ook voor mentale ontspanning, welke misntens zo belangrijk is bij herstel. Al met al is het dus geen overbodige luxe!

Onderzoeken hebben aangetoond dat de werking van massage stimulerend werkt op de aanmaak van bloedcellen. Deze bloedcellen hebben weer een stimulerende werking ten aanzien van het immuunsysteem en het algemene weerstandsniveau zal hierdoor ook toenemen.

Ben je geen (fanatieke) sporter? Ook dan kan je baat hebben bij een sportmassage, of je nu wel of geen last hebt van je spieren. Door onder andere vermoeidheid, stress, spanning en een verkeerde houding (computer) kunnen de spieren overbelast raken waardoor er klachten kunnen ontstaan. Sportmassage kan hiervoor een goede oplossing zijn.

Voorafgaand aan de behandeling wordt er ook altijd een uitgebreide anamnese afgenomen waardoor er een goed beeld gevormd kan worden van jou als cliënt en de behandeling daar optimaal op afgestemd kan worden. Mede krijg ik hierdoor informatie over je fysieke en mentale voorgeschiedenis.