Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.
Fysiotherapie
Bewegingsvrijheid is alles voor een dier. Als zij hierin belemmert worden geeft hen dit pijn, maar ook heeft dit invloed op hun gedrag. Als een mens dit ervaart gaat hij naar een fysiotherapeut. Voor uw dier kan u deze afspraak maken.
Fysiotherapie voor dieren is niet anders als voor mensen, het enige verschil is dat u als eigenaar verwoord welke klachten en veranderingen u bemerkt. Het dier communiceert ook, maar dan non verbaal.
Indicaties kunnen zijn:
Kreupelheid
Stijfheid
Pijn gedrag
Minder graag lopen
Zich niet meer fijn laten borstelen
Verzet
Littekens en/of wonden
De behandeling begint met een vraaggesprek waarin u als eigenaar de klachten uitlegd. Hierop volgt een onderzoek en daarna de behandeling. Deze bestaat bij mij uit verschillende behandeltechnieken. Ik maak gebruik van dry needling, massage, fascie technieken, mobiliteitstechnieken, eventueel magneetveldtherapie en high power laser therapie. Daarna bespreken we het managment m.b.t. de training, oefeningen en eventueel voeding.
Er worden hoge eisen gesteld aan het bewegingsapparaat. Met name in de paardensport. Hierbij doet elke discipline beroep op specifieke aspecten van het bewegingsmechanisme. Een optimale prestatie vereist absolute vrijheid van bewegen zonder belemmeringen.
Paarden zijn van nature niet berekend op het dragen van een ruiter. Dit betekent dat hij voortdurend zijn bewegingsapparaat aanspreekt voor een juiste balans. Wanneer de balans in het bewegingsmechanisme verstoord raakt, kunnen klachten optreden.
Het is aan te bevelen om preventief in de paardensport, uw paard medisch door een dierenfysiotherapeut te laten begeleiden. De hoefsmid, veearts en zadelmaker dragen hier ook bij aan een volledig managment om optimale prestatie te kunnen leveren.
De titel dierenfysiotherapeut is wettelijk beschermd: alleen die fysiotherapeuten die zich tevens in dierfysiotherapie gespecialiseerd hebben mogen deze titel voeren.
Ik ben lid en aangesloten bij de NVFD. Door opleiding en verplichte bijscholingen mag u uitgaan van deskundigheid en het verlenen zowel curatieve zorg (gericht op genezing), preventieve zorg (gericht op het voorkomen van problemen), als palliatieve zorg (gericht op verlichting of verzachting van pijn bij met name het oudere dier).
Als dierenfysiotherapeut werk ik nauw samen met de dierenarts. Met name bij blessuregevoelige sporten worden ook uit preventieve voorzorg dieren behandeld. Mocht de dierenfysiotherapeut de noodzaak van curatieve zorg vermoeden, dan wordt er geadviseerd contact op te nemen met de dierenarts.