Lees hier de biografie van Marlies Ottevanger. Fysiotherapeut voor mens en dier!

Marlies Ottevanger

Ik ben Marlies Ottevanger, geboren in mei 1981 te Gouda. Al op hele jonge leeftijd was ik vrijwel dagelijks op stal en tussen de paarden te vinden.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik eerst fysiotherapie gaan studeren aan de Internationale Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan te Nieuwegein. Hier ben ik in 2006 afgestudeerd en het werkveld in gegaan als humaan fysiotherapeut. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in dierfysiotherapie op het Cursuscentrum te Barneveld. Omdat ik wist wat ik wilde, heb ik tegelijkertijd de 3 jaren doorlopen van de opleiding tot hippisch instructeur, de ORUN, te Ermelo. Ook heb ik in mijn laatste jaar dierfysiotherapie een cursus medical taping, de opleiding tot lymfoedeemtherapeut en de cursus mental coaching bij Rico Schuijers op de Papendal te Arnhem succesvol afgerond.

Inmiddels ben ik veel werkervaring en cursussen rijker. Zoals de cursus dry needling, welke ik zowel voor mensen als paarden gevolgd heb.

Meerdere paarden heb ik mogen opleiden naar subtop niveau en naar het binnen- en buitenland mogen verkopen. Daarnaast ben ik tot en met Intermediair niveau actief (geweest) in de wedstrijdsport.

Momenteel kan ik tussen alle drukke werkzaamheden door nog de tijd vinden om met mijn paard Firenze te trainen en uit te brengen op wedstrijden en ons voor te breiden op het hoogste niveau van de wedstrijdsport, de Grand Prix.

Mijn trainingen volg ik op dressuurstal van Baalen. Tevens staat mijn paard hier op stal en doe ik de fysiotherapeutische begeleiding van de paarden en mensen van DVB.

Effectiviteit geef ik een 10!

Goede behandeling!