Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.

Mara de Vries (Grand Prix amazone), Poederoijen

”Sinds enkele jaren maak ik gebruik van de expertise van Fysiotherapie Ottevanger. Niet alleen voor mijn paarden, maar ook voor mezelf. Marlies weet niet alleen waar ze het over heeft, maar kan zich dankzij haar eigen rijervaring ook verplaatsen in ruiter en paard; een groot voordeel! Daarnaast denkt Marlies mee over de desbetreffende situatie en zelfs op wedstrijd kan ze de puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ zetten door een behandeling. Mede dankzij Marlies gaan m’n paarden en ik met schwung en zonder blokkades door de proef!“

Jos Hogendoorn (subtop ruiter), Hendrik Ido Ambacht

“Mijn ervaring met Marlies is meer dan een positieve ervaring voor mij en mijn paard. Naast dat ze meer dan 100 procent professioneel is tijdens haar behandelingen, is haar kundigheid tijdens de dry needling behandelingen bewonderingswaardig te noemen. In alle rust krijgt ze elk paard naar volledige ontspanning en verdwijnen blokkades als sneeuw voor de zon. De uitkomsten van het onderzoek sluiten altijd feilloos aan op het ruitergevoel. Ook geven de behandelingen onmiddelijk resultaat. Alles is mogelijk. Behandelen tijdens het rijden, na het rijden of ‘s morgens heel vroeg voor een belangrijke wedstrijd. Niets is te gek voor haar. Naast het prikken van de naaldjes en het passief bewegen van het paardenlichaam, kan Marlies begeleiding bieden op alle aspecten van (top)sportbegeleiding. Zowel op het mentale als fysieke vlak bij de ruiter, maar ook rijtechnische begeleiding is aan Marlies besteed.

Marlies is in mijn management niet meer te missen! Alles omvattend: MARLIES IS TOP!”

Glasten Krapels (paralympische ruiter), Halfweg

”Ik ben sinds begin 2015 bij Fysiotherapie Ottevanger onder behandeling, dit bevalt mij super!

Marlies is mijn persoonlijke fysiotherapeute ik vindt haar super fijn omdat ze zelf ook paardrijd en mijn klachten goed begrijpt. Ze denkt mee in hoe hoe ik soepel en los blijf en zeker om blessures te voorkomen! Dit is voor mij erg prettig. Ook kan ik altijd snel bij haar terecht en lost ze voor mij een hoop pijntjes op.

Ook is Marlies de fysiotherapeute van mijn wedstrijd paard Wisconti. Ook hier geldt dat Marlies zelf amazone is en begrijpt waar we mee bezig zijn in de sport en past haar behandelingen aan, aan mijn traingen en (wedstrijd)schema.

Ik ben heel erg tevreden over mijn eigen behandelingen maar ook zeker bij mijn paard en hoop dan ook dat deze samenwerking nog lang mag bestaan!“

Angelique Leenheer (dressuur amazone), Barendrecht

”In 2002 heb ik Marlies leren kennen.

Ik zocht een paard en zij bood, wegens tijdelijk vertrek naar het buitenland, een paard te koop aan.

Ik zocht een betrouwbaar paard, bruin, rond de 1.65, hoog knuffelgehalte en een jaar of 9. Ik kwam thuis met een zwart paard, rond de 1.72, einzelgänger en 5 jaar oud. Waar ging het anders, wat gaf de doorslag om toch voor dit paard te gaan? Misschien Marlies zelf wel.

Tijdens het verkoopproces leerde ik Marlies kennen als een gedreven, ambitieuze, serieuze en consequente jonge dame. Deze eigenschappen hebben zeker een grote rol gespeeld bij de opvoeding van het betrokken paard. Betrouwbaarheid stond vooraan mijn lijst en het was duidelijk dat er veel tijd in de opvoeding was gestoken. Ronaldo was braaf, ook tijdens het rijden en gaf mij sinds tijden weer een veilig gevoel. Ook tijdens de keuring gedroeg hij zich voorbeeldig en tijdens het laden, liep hij zelfs zonder halstertouw de trailer in. Iets wat mij overigens nooit is gelukt, toch een kwestie van consequent zijn en overmacht hebben? J.

Hierna verloor ik Marlies een aantal jaren uit het oog. Na jarenlang les te hebben gehad van mijn voormalig instructeur, overigens tot volle tevredenheid, besloot ik, mede gezien de leeftijd van Ronaldo een poosje rust te nemen voor wat betreft het lessen.

Toch ging het na enige tijd weer kriebelen en mijn gedachten gingen uit naar Marlies. Ik had nog wel enige twijfels zou mijn ambitie en ervaring passen bij de gedrevenheid van Marlies. Anderzijds zou het wel een goede combinatie zijn, fysiotherapie en instructie. Op deze wijze zou ik toch ook de gezondheid van Ronaldo beter kunnen waarborgen, zodat we hopelijk nog jaren plezier aan elkaar kunnen beleven. Ik besloot ervoor te gaan en ik kan zeggen dat ik daar tot nu toe geen moment spijt van heb gehad. Bij Marlies zijn zowel Ronaldo als ik in goede handen.“

Freya Mattu (dressuur amazone), De Meern

”Mijn paard was niet meer aan het been en tegen de hand. Marlies kwam na één behandeling tot de conclusie dat het zadel aan de schouders klemde. Achter de rug van mijn paard zat het vast. Vervolgens heeft Marlies 3 behandelingen gedaan en een magnetische deken op Whoopie gelegd (mijn paard was hier zichtbaar rustig onder en genoot). Na één maand ging ik zachtjes aan weer rijden en ging het steeds beter. Whoopie reageerde beter aan het been en haar rug werd steeds losser. Ik heb inmiddels al weer 4 wedstrijden gereden in de M1 en heb hiermee 6 winstpunten behaald. Geweldig! Marlies geeft nu één keer in de twee maanden nog een preventieve behandeling.

Ik heb Marlies leren kennen als iemand die haar vak verstaat, duidelijk uitlegt wat ze gaat doen en welk resultaat ze hiermee gaat bereiken. Marlies is rustig en je kan altijd bij haar terecht. Marlies bedankt dat je Whoopie en mij enorm vooruit hebt geholpen.“

Sabine Noordhoek- De Man (recreatie ruiter en hondensport), Den Haag

”Ik ken Marlies al bijna mijn hele leven, ik zou haar alles toevertrouwen. Zo ook mijn persoonlijke bejaardenbond.

Ze heeft er eigenhandig voor gezorgd dat zowel mijn paard (24), als mijn hond (10), nog lekker kunnen bewegen en sporten. Het is fijn te zien dat ze met zoveel toewijding zorgt voor de dieren waar ik zoveel van hou.

Dank je wel Marlies, je bent een kei!“

Effectiviteit geef ik een 10!

Goede behandeling!