Lees hier de biografie van Marlies Ottevanger. Fysiotherapeut voor mens en dier!

Marlies Ottevanger

Ik ben Marlies Ottevanger, geboren in mei 1981 te Gouda.
Van kinds af aan was ik vrijwel dagelijks op stal en tussen de paarden te vinden. Veel liever was ik op stal bij mijn pony dan op school.

Na het behalen van mijn HAVO diploma ben ik een tussenjaar op de Vrije Hogeschool gaan doen, omdat ik niet precies wist welke kant ik op wilde. Kunstacademie, de officiersopleiding of fysiotherapie> Het werd de laatste en daarvoor ging ik naar de Internationale Hogeschool voor fysiotherapie Thim van der Laan te Nieuwegein. Hier ben ik in 2006 afgestudeerd en het werkveld in gegaan als humaan fysiotherapeut. Daarna ben ik mij gaan specialiseren in dierfysiotherapie op het Cursuscentrum te Barneveld.
Omdat ik goed wist wat ik wilde, heb ik tegelijkertijd de 3 jaren doorlopen van de opleiding tot hippisch instructeur, de ORUN, te Ermelo. Ook heb ik in mijn laatste jaar dierfysiotherapie een cursus medical taping, de opleiding tot lymfoedeemtherapeut en de cursus mental coaching bij Rico Schuijers op de Papendal te Arnhem succesvol afgerond.
Inmiddels ben ik veel werkervaring en cursussen rijker. Zoals de cursus dry needling, welke ik zowel voor mensen als paarden gevolgd heb, maar ook de opleiding tot Visceral Manipulator.

Meerdere paarden heb ik mogen opleiden naar subtop niveau en naar het binnen- en buitenland mogen verkopen. Daarnaast ben ik tot en met Intermediare 1 niveau actief in de wedstrijdsport. Gelukkig kan ik tussen alle drukke werkzaamheden door nog de tijd vinden om mijn paard te trainen en uit te brengen op wedstrijden. Mijn trainingen volg ik op dressuurstal van Baalen, waar ik ook op stal sta. Ik wordt gecoacht en getraind door Coby van Baalen.

Effectiviteit geef ik een 10!

Goede behandeling!