Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.

Sportmassage

Sportmassage is dé manier om je lichaam (spieren) in een goede conditie te houden. Het vermindert de pijn en bespoedigt het herstel. Ben je een fanatiek sporter dan is een regelmatige sportmassage een aanrader. Dat kan voor of na een training of wedstrijd, maar ook in de hersteltijd is een sportmassage toepasbaar. Door middel van een goed uitgevoerde sportmassage wordt de doorbloeding gestimuleerd, waardoor afvalstoffen afgevoerd worden met als doel om de spieren te laten ontspannen. Hertstel wordt bevorderd, spierpijn en vermoeidheid verminderd en ontstekingsreacties bij overbelasting worden voorkomen.

Wanneer spieren in goede conditie en soepel gehouden worden, zal dit de sportprestaties verbeteren. Daarnaast zorgt het ook voor mentale ontspanning, welke minstens zo belangrijk is bij herstel. Al met al is het dus geen overbodige luxe!

Onderzoeken hebben aangetoond dat de werking van massage stimulerend werkt op de aanmaak van bloedcellen. Deze bloedcellen hebben weer een stimulerende werking ten aanzien van het immuunsysteem en het algemene weerstandsniveau zal hierdoor ook toenemen.

Ben je geen (fanatieke) sporter? Ook dan kan je baat hebben bij een sportmassage, of je nu wel of geen last hebt van je spieren. Door onder andere vermoeidheid, stress, spanning en een verkeerde houding (computer) kunnen de spieren overbelast raken waardoor er klachten kunnen ontstaan. Sportmassage kan hiervoor een goede oplossing zijn.

Voorafgaand aan de behandeling wordt er ook altijd een uitgebreide anamnese afgenomen waardoor er een goed beeld gevormd kan worden van jou als cliënt en de behandeling daar optimaal op afgestemd kan worden. Mede krijg ik hierdoor informatie over je fysieke en mentale voorgeschiedenis.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is er voor een ieder die wel wat rust en onstpanning kan gebruiken. Het is een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Tijdens de massage worden verschillende strijkingen en massagetechnieken toegpast. Ook het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden behandeld. De ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse belasting van het leven zoals stress die in je lichaam, maar ook in je geest vast gaan zitten. De massage nodigt je uit om in het hier en nu aanwezig te zijn, in je lichaam. Zo kan je meer genieten en geeft het je een levendiger en meer ontspannen lichaam.

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Massage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest. Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in het soort strijkingen en de massegetechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

De behandeling

De massage kan per lichaamsdeel geboekt worden (30 minuten), bijvoorbeeld rug, nek en/ of schouders of je kiest een volledige lichaamsmassage of een aantal lichaamsdelen (60 minuten). Wellicht wil je liever een hoofd en/of gezichtsmassage, dan kan je dit uiteraard gewoon aangeven.