Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.

Ontspannen met een weldadige en verfrissende uitwerking. Zowel fysiek als psychisch relaxen.

Ontspanningsmassage

Een ontspanningsmassage is er voor een ieder die wel wat rust en onstpanning kan gebruiken. Het is een goede manier om je lichaam en geest volledig te ontspannen met een weldadige, verfrissende uitwerking, zowel fysiek als psychisch. Tijdens de massage worden verschillende strijkingen en massagetechnieken toegpast. Ook het bindweefsel, de pezen en de gewrichten worden behandeld. De ontspanningsmassage is bedoeld om los te komen van de dagelijkse belasting van het leven zoals stress die in je lichaam, maar ook in je geest vast gaan zitten. De massage nodigt je uit om in het hier en nu aanwezig te zijn, in je lichaam. Zo kan je meer genieten en geeft het je een levendiger en meer ontspannen lichaam.

De klachten

Een massage kan allerlei klachten zoals rugpijn, stijve spieren, stress en slapeloosheid voorkomen en verminderen. Massage ontspant de spieren en verbetert de doorbloeding van het lichaam. Ook worden afvalstoffen beter afgevoerd en daardoor kunnen voedingsstoffen en zuurstof de cellen beter bereiken. Massage zorgt voor harmonie en balans tussen lichaam en geest. Het verschil tussen een sportmassage en een ontspanningsmassage zit met name in het soort strijkingen en de masseertechnieken. Bij ontspanningsmassage zijn de strijkingen langzamer en vinden er minder knedingen plaats dan bij een sportmassage.

De behandeling en kosten

De massage kan per lichaamsdeel geboekt worden (30 minuten), bijvoorbeeld rug, nek en/ of schouders of je kiest een volledige lichaamsmassage of een aantal lichaamsdelen (60 minten). Wellicht wil je liever een hoofd en/of gezichtsmassage, dan kan je dit uiteraard gewoon aangeven. Ook bij de ontspanningsmassage wordt er voorafgaand een anamnese afgenomen waardoor ik een goed beeld krijg bij wie je bent inclusief fysieke en mentale voorgeschiedenis en wat je